Agenda d’actes

 



 

BARCELONA / SANT JUST DESVERNS. Dissabte 13 abril 2024. 12.30h. Vermut Poètic. Presentació i lectura dialogada de Cels canviants de l’autora i Jaume Pons Alorda. Cal Llibreter. Bonavista, 81. 

 

 

 



ESPLUGA DE FRANCOLÍ (Tarragona). 22 de març 2024. “Natura-ficció: repensar l’aigua, ruralitzar la vida”. Conversa entre Vanesa Freixa (autora de Ruralisme) i Núria Perpinyà (autora de Diatomea) a partir de la novel·la Solitud de Víctor Català en el Dia mundial de l’Aigua. Organitza: Elvira Prado-Fabregat. Museu Terra. 18.30h.

 



LLEIDA. 15 de febrer 2024. Universitat de Lleida. 17 h. Representació dels Cels Canviants.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



LLEIDA. 15 de novembre 2023. Teatre de l’Escorxador. 18h i 19.30h. Representació dels Cels Canviants.

 



MENORCA. 9 de novembre. Presentació del poemari Els cels canviants a càrrec de Pere Gomila. Llibreria VadLlibres. 19.30 Ciutadella.

10 de novembre. Matí. Col·loqui sobre ecologia a partir de la novel·la Diatomea. I sobre internet a partir de la novel·la I, de sobte el paradís. Ceip Sant Lluís.

10 de novembre. Tertúlia sobre Caos, virus, calma a la Biblioteca pública de Maó. 19h.

Organitza AELC. Programa Lletres compartides.


 

 

 

 

 

 

 

 



BARCELONA, 17 setembre 2023. Presentació del llibre Ai-Ai. El cadàver exquisit del teatre català, editat per Núria Perpinyà i publicat per Arola.

Es tracta del primer cadàver exquisit de la història.

El llibre inclou textos d’una vintena d’escriptors i dramaturgs (Jordi Coca, Núria Casado, Carles Mallol, Victoria Szpunberg, Marc Rosich, Helena Tornero, Roger Puig, Dolors Miquel, Enric Nolla, Gerard Guix, Pep Cerdà, Manuel Molins, Toni Cabré, Jordi Prat, Adrià Pujol, Ferran Echegaray, Llàtzer Garcia, Paco Zarzoso, Carlos Be, Narcís Comadira, Albert Mestres, Queralt Riera, Jordi Oriol) i fotografies de Mikel Alors. Intervindran: Vicenç Altaió, Jordi Coca, Núria Perpinyà i els col·laboradors del llibre. S’estrenarà la pel·lícula de la performance dirigida per Toni Vidal.

La presentació tindrà lloc al Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa (Flassaders, 40 al Born) el diumenge 17 de setembre a les 12 h del migdia. Entrada Lliure

 



 

BARCELONA, 10 de maig. Estrena de la representació teatral del llibre de poemes de Núria Perpinyà, Cels canviants, a càrrec de la companyia Nurosfera. Sala Beckett. 20.30h. Actors: Núria Casado i Pep Planas. Direcció i audiovisuals: Òscar Sánchez H. Música: Jordi Cano. Organitza: Barcelona Poesia. Dir: Josep Pedrals i Maria Callís. / Festival Alcools 2023. Dir. Andreu Gomilla. Sala Beckett. Entrades exhaurides.



USA. 26 abril 2023. Sant Jordi als Estats Units d’Amèrica. Organitza: Mary Ann Newmann. Celebració del monogràfic dedicat a la cultura catalana de la revista de NYC Hyperion (Hivern 2022) publicada per Contra Mundum on apareixen fragments traduïts de l’obra de Núria Perpinyà. Així mateix, se celebra la propera traducció de la novel·la d’addicció a internet, I, de sobte, el paradís / And, Suddenly, Paradise a l’editorial Contra Mundum de Nova York. Conversa entre Jaume Pons Alorda i Núria Perpinyà sobre el llibre. (min. 32.07)

Lectura d’un fragment en anglès per l’editor Rainer J. Hanshe traduït per Salomé Monk  (min. 58.05).



COGUL, Lleida. 15 abril.  15.30. “Diàleg entre Núria Bendicho i Núria Perpinyà”. Festival Errant. Organitza: Jesús Vilamajó.

 



SENTMENAT, Barcelona. 17 març 2023. “Tertúlia literària sobre la novel·la Diatomea, amb Núria Perpinyà”. Biblioteca. 19h. Organitza: Núria Ribas.



MADRID. 18 novembre. “Finestra cap a la literatura catalana: amb Mercè Ibarz, Maria Sánchez i Núria Perpinyà”. Festival Eñe 2022: Natural. Círculo de Bellas Artes. Alcalà, 42. 19.15h. Organitza: Lola Larumbe, Llucia Ramis & Institut Ramon Llull. 

 



BARCELONA. 2 novembre 2022. “El nostre climapunk? El futur immediat aquí i més enllà de la crisi climàtica, amb Mar Bosch, Roser Cabré-Verdiell, Toni Mata i Núria Perpinyà. Modera: Eloi Puig”. YouTube Min. 8.0642 Festival de Gèneres Fantàstics. Fàbrica de Creació Fabra i Coats. Sant Adrià, 20 (Sant Andreu). 19h 45m. Organitza: Teresa Méndez & Ricard Ruiz Garzón. 

  



GRANOLLERS Ràdio. Anna Ballbona. Podcast  “Núria Perpinyà: investigadora d’universos i problemes”. Domini màgic. 29-09-2022.



BARCELONA. 15 setembre 2022. Setmana del Llibre en Català. “Jordi Nopca conversa amb Núria Perpinyà”. Converses 40 anys de La Setmana – Evolució del llibre en català en la dècada 2003-2012. Moll de la Fusta. 17h. Organitza: Cristina Domènech.



BARCELONA. “Totes les veus del mar”. Diàlegs online. L’escriptora Ada Castells conversa amb Núria Perpinyà sobre la seva darrera novel·la Diatomea. Retransmissió en directe pel canal de youtube de l’associació d’escriptors ACEC. Dijous 14 de juliol del 2022 a les 20h.

         



SANT CUGAT. BARCELONA, Dimarts 14 de juny. 19 h. Poemas sobre literatura de Ferrater.” Grup de Lectura Les dones i els dies, amb Núria Perpinyà i Jaume Subirana”. Xalet Negre. Plaça d’en Coll, 4, 08172 Sant Cugat del Vallès. Organiza: Associació Gabriel Ferrater. Entrada lliure.

 



BARCELONA. Signatures de Sant Jordi. Dissabte, 23 d’abril:

Llibreria La Impossible. Passeig de Gràcia / Provença:  13h-14h.

La Central. Passeig de Gràcia / Diputació: 16h-17h.



LLEIDA. Signatures de Sant Jordi. Divendres, 22 d’abril. Llibreria Abacus. Rambla d’Aragó, 14. De 18.30h a 19.30h.

   



BARCELONA. Dijous, 24 de març del 2022. Llibreria Obaga. 19h. Presentació de Diatomea, la nova novel·la fantàstica de Núria Perpinyà editada per La Magrana. L’autora conversarà amb el poeta i oceanógrafo, Joan Puigdefàbrega i amb l’editor, Joan Riambau. C/ Girona, 179.



BARCELONA. Dimarts, 15 de febrer del 2022. 19h. “Literatura i ciència: dos planetes amb òrbites que es creuen. Xavier Duran conversa amb Núria Perpinyà”. Diàlegs Humanístics UPF. Coordinadora: Tamara Djermanovic. Auditori campus Ciutadella Universitat Pompeu Fabra. Inscripcions per l’assistència en directe i streaming obert al públic.  

Vídeo de la gravació del diàleg aquí.

  



BARCELONA. Dilluns, 31 de gener del 2022. 18.30 h.”Ferrater i l’experiència amorosa”.  Curs “Gabriel Ferrater. L’excés de la intel·ligència”. Ponents setmanals del curs: Andreu Jaume, Jordi Amat, Jordi Cornudella, Núria Perpinyà, Jordi Ibañez i Salvador OlivaOrganitza: Andreu Jaume. Institut d’Humanitats de Barcelona. Montalegre 5. Inscripcions i matrícula (presencial i online): https://www.instituthumanitats.org/ca/cursos/gabriel-ferrater-presencial

     



BARCELONA. 27 de maig del 2021. Taula rodona “Debats en cultura: Els terrats com a agents de canvi social” amb Miquel Seguró i Núria Perpinyà. Modera: Aida Pallarés. Acte presencial al terrat de la Damm amb una entrada de 2 € (Antiga Fàbrica Damm. Carrer del Rosselló, 515. Veure mapa) i virtual a través del youtube gratuït. Organitza: Isaias Fanlo & Lola Armadas.  https://www.youtube.com/watch?v=fPbohCfuhw8



LLEIDA. 16 de març 2021 19h. Presentació de l’assaig Caos, virus, calma de N. Perpinyà a càrrec d’Agnès Guardiola. Librería La Irreductible. Organitza: Páginas de Espuma. Es retransmetrà per Instagram Live @lairreductible.
Acte presencial amb places limitades (Inscripció prèvia a lairreductible@lairreductible.com)



MARYLAND (online EUA): 9 març 2021. “Narrativa comercial i literària: conversa amb Núria Perpinyà”. Diàlegs NACS a l’entorn de la cultura catalana. Organitza: Roser Caminals-Health (Hood College).



MÀLAGA. 16 desembre 2020. Concessió del Premi Màlaga d’Assaig per Caos, virus, calma. La Física del Caos aplicada al desorden artístico, social y político, concedit per l’Ajuntament de Màlaga. El premi és publicat per l’editorial de Madrid Páginas de Espuma. Jurat del premi: l’editor Juan Casamayor; Javier Gomá, filòsof i director de la Fundació Juan March; Estrella de Diego, especialista en art; i els escriptors Espido Freire i Alfredo Taján.

http://paginasdeespuma.com/especial/premio-malaga-de-ensayo/



BARCELONA. 7 de maig 2020. 18.30h.     POSPOSAT.    Club de Lectura sobre Una casa per compondre de Núria Perpinyà. Organitza: Museu de la Música. ESMUC. Auditori de Barcelona. Lepant, 150. 

              



FRANÇA.  Perpinyà a PERPINYÀ. 27 març 2020.         POSPOSAT.       “Residència literària: Trobada i lectures al voltant de l’obra de Núria Perpinyà”. La Llibreria Catalana. Plaça Joan Payra, 7. Organitza: Joana Serra i Patrick Viret.



FRANÇA. 1-31 març 2020. Résidence d’Écrivains à Cerbère. Projecte transliterari “Femmes Écrivaines d’Aujourd’hui.” Hotel Belvédère du Rayon Vert. Organitza: Patrick Viret. Rencontres de Création Cinématographiques. A la foto, amb la novel.lista cubana Karla Suárez i Patrick Viret.

  



BARCELONA. 21 desembre 2019. 12h. inici Museu Miró. Ruta literària: “Montjuïc, entre l’Avantguarda i la Ciutat del Teatre”. Itinerari comentat a càrrec de Núria Perpinyà, autora del llibre:  La cadira trencada: Teatre català d’avantguarda. Organitza: TRESC. Cliqueu per apuntar-vos a la ruta gratuïta:

https://www.tresc.cat/f/73145/ruta-literaria-montjuic-entre-l-avantguarda-i-la-ciutat-del-teatre/

Llibre de la ruta teatral i avantguardista

      



BARCELONA. 22 novembre 2019. Conferència “El valor de la lectura”. ESADE. Escola Frederic Mistral-Eulàlia de Sarrià. Pere II de Montcada, 8.

              



BARCELONA. 21 de novembre. Conferència: “La bellesa poètica del Genji de Murasaki Shikibu”. Organitza Festival dels Clàssics. Biblioteca de Catalunya.

    .



BARCELONA. 8 novembre 2019. 16 h. Taula rodona “Brossa: Diàlegs”: “Isolda, Wagner, Brossa” per N. Perpinyà, amb la participació de Fernando Gerheim, Alexandre Bataller, Jordi Malé i Marc Audí. II Simposi Internacional Joan Brossa. Barcelona. Institut d’Estudis Catalans.

Vídeo nº 10: conferència 9 novembre, divendres tarda, a partir minut 48.50:  Isolda, Wagner, Brossa



BARCELONA. 28 octubre 2019. 18.30 h. Conferència: “William Blake: la bellesa visionària.” Festival dels Clàssics. Llibreria La Central del Raval. Curs de vuit sessions entre octubre i novembre sobre diversos autors a càrrec de Joan Santanach, Josep Pedrals i Núria Perpinyà entre d’altres.

Informació i reserves: academia@lacentral.com / 93 550 46 01

https://www.lacentral.com/agenda/barcelona/evento/sobre-la-bellesa-163105

   



BARCELONA. 8 d’octubre 2019. 19 h. Escenari Joan Brossa, Carrer dels Flassaders, 40. Presentació teatral col.lectiva del llibre La cadira trencada. Teatre català d’avantguarda. ed. Arola. Organitza Fundació Brossa.

Representació del Cadàver Exquisit del Teatre Català dirigit per Jordi Coca amb la col.laboració de: Vicenç Altaió, Manuel Guerrero, Imma Colomer, Núria Casado, Carles Mallol, Victòria Szpunberg, Marc Rosich, Helena Tornero, Mireia Gubianas, Roger M. Puig, Dolors Miquel, Ricard Gázquez, Viqui Sanz, Enric Nolla, Gerard Guix, Pep Cerdà, Manuel Molins, Jesusa Ardany, Pepa Aranós, Toni Cabré, Jordi Prat, Eduard Muntada, Adrià Pujol, Ferran Echegaray, Llàtzer Garcia, Maria Casellas, Paco Zarzoso, Carlos Be, Narcís Comadira, Albert Mestres, Queralt Riera, Jordi Oriol i Roger Bernat. Audiovisuals: Toni Vidal.

     



ESTATS UNITS.  5 juny 2019. University of Chicago. Conferència “From Chaos to Post-Truth through Catalan Art”. Organitza: Drs. Mario Santana i Alba Girons. Department of Romance Languages and Literatures.



ESTATS UNITS. Maig 2019. Escriptora resident a la Writers Art Omi de Nova York.



BARCELONA. 16, 26, 30 gener 2019. “Flexo 3/6. Ulisses. Comparança entre l’Ulisses grec i l’Ulysses de Joyce“. “Sis mites en la literatura: les continuïtats infidels”. Seminari CCCB. Coordina: Raül Garrigasait.  

Aquí poden escoltar el curs gravat

  



LLEIDA. 15 d’octubre 2018. 18.30 h. Biblioteca Pública. “Els 10 llibres de Núria Perpinyà”. Dia de les Escriptores. Organitza: Anna Sàez

Els llibres que m’han fet com soc

    



EL VILOSELL. 12 d’octubre 2018. Presentació de la novel.la I, de sobte, el paradís a la Biblioteca Pública.



BARCELONA. TV3. 11 d’octubre 2018. Roger Roca. Desconnexió: volem una vida online? Quan arribin els marcians. Minut 7.40. 11-X-2018.



BARCELONA. Catalunya Ràdio. Mariola Dinarés. Popap. 21-IX-2018. Catalunya Ràdio



BARCELONA. 20 setembre 19h. Presentació de la novel.la I, de sobte, el paradís a càrrec de l’editor Jordi Puig, del filòsof Enric Puig Punyet, autor de La gran addicció i de la poeta Dolors Miquel. Hi haurà un debat a favor i en contra d’internet. Editorial Comanegra. Consell de Cent, 159 amb Comte Borrell. 



GIRONA. 12 juliol 2018. “L’apassionat equilibri de Joan Ferraté”. Curs d’Estiu “El llegat Ferraté(r): Poesia i Crítica”. Universitat de Girona. Coordina: Xavier Pla.

Vídeo de la conferència de Núria Perpinyà sobre Joan Ferraté



LLEIDA. 31 maig 2018. Visions de Guinovart: “Sóc salvatge, ergo existeixo”. Museu de Lleida. Coordina: Maria Guinovart i Àlex Susanna. [PDF]

 .  .  



LLEIDA. 16 maig 2018. Universitat de Lleida. Direcció de la Festa de la Creació Teatral, amb representació d’obres dramàtiques d’estudiants i participació de Jordi Coca.



CALDES DE MALAVELLA. 13 abril 2018. Conferència al club de Lectura de la Biblioteca sobre “Al Vertigen”. Coordina: Albert Mestres.



BARCELONA. 6 abril 2018. Teatre Nacional de Catalunya. Col.loqui sobre l’obra “Que rebentin els actors!” de Gabriel Calderón. Coordina: Albert Arribas.

YouTube: Col.loqui entre Calderón, Perpinyà i els actors

 .     .



SOLSONA. 2 març 2018. Conferència: “El camí que va de les ruines medievals romàntiques fins a l’avantguarda”. Cicle: “Divendres de pensament al museu: Territori, Art i Literatura”. Museu de Solsona. Coordina: Victor Pérez i Raül Garrigasait.




BARCELONA. 20 de febrer 2018. Presentació de la nova novel.la d’Ada Castells en l’editorial Comanegra.



BARCELONA. 10 de gener 2018. Presentació Poètica d’Aristòtil (s.IV aC / 2017) Fundació Bernat Metge. Traductor Xavier Riu. Coordina: editor Raül Garrigasait. Llibreria Alibri. Balmes 26



ESTATS UNITS. Chicago University. Spring 2017 (abril-juny). Professora invitada Càtedra Coromines. Curs: Catalan Avant-garde Theatre. Coordinador: Mario Santana.

©OlivioDare

©OlivioDar



MADRID 29 de maig 18 h. Taula rodona amb Constatino Bértolo (editor de Debate), escriptor Alberto Olmos et alt. sobre Crítica cultural dins “Filosofar en Libertad”, Cafe Libertad. Organitza: Ramiro Ribeiro.



LLEIDA Conferència “L’amor a la literatura” INSTITUT LA CAPARRELLA (25 abril 2016) Coordina: Montse Querol Presentació ex-estudiant Marta Estrela

caparrella nuria caparella & marta estrela Caparrella



FRANÇA Maig-Juny 2015. Escriptora invitada Villa Marguerite Yourcenar. Residència amb els escriptors Karla Suárez, Makency Orcel i Marc Molk. Director de la Villa: Achmy Halley

©OlivioDare

©OlivioDare

   Ecrivains Villa

 

I magnifici tre Francesco Gattoni pp

©FrancescoGattoni

Mont Noirmarc molk etcyourcenar llibre



GIRONA, 19 abril 2015. Festival MOT sobre ciutats imaginàries. Organitza: Margarida Casacuberta. Amb Marina Espasa, Joan-Lluís Lluís, Mar Bosch. Modera: Xavier Grasset.



BARCELONA Dissabte 12 desembre 2014. “Un dia amb…” Arts Santa Mònica. Organitza: Isabel Olesti

undiaambperpinya



VENÈCIA Dilluns 24 novembre 2014. Università Ca’ Foscari. Conferència sobre Teatre català anys 70. Congrés ruptures estètiques dels anys 70. Organitza: Dpt Hispàniques. Dr. Enric Bou.

Foscari 24-11-2014



FRANÇA 14 novembre 2014. Presentació Écrivains en Résidence 2015 al “Rencontre Écrire la Méditerranée”. Villa Marguerite Yourcenar.

villa yourcenar



GIRONA. Dimarts 28 octubre 2014 a la tarda Aula d’escriptura / Aula de Lletres/ Ajuntament de Girona. Coordina: Vicenç Pagès

pages nur girona 14 p



LLEIDA Dimecres 23 abril 2014. Signatura de llibres. 14h /17.30h: Llibreria Punt del Llibre. 18h: Llibreria Abacus. 19h: Llibreria Caselles.

Susana Mtez Sant Jordi

Sant Jordi 2014 © Susana Martínez



SANT PETERSBURG.  Dissabte 19 abril 2014. Club de Lectura Maiakovsky. Presenta: Iban Mañas.

Club Maiakovsky p

Univ Sant Petersburg

I a la Universitat de Sant Petersburg amb Montserrat Galofré i la directora del Departament de Romàniques, Dra. Natalia Grigórievna Med.

nur univ st petersb 2Univ StPetersUni_St.Petersburg_1



LLEIDA Divendres 18 octubre 2013, 19.30h. Centre Excursionista de Lleida. Comerç, 25. Presenta: Lluís Taverner, president CEL i Mina Corbella. Llibreria associada: Caselles.

7 np mina lluis taberner w

©MiriamCuenca

6 np asseguda cel w

©MiriamCuenca



ANDORRA. Dimecres 16 octubre 2013. Roda de premsa 18h. Presentació del llibre 20h. Al Centre de Cultura Catalana. c/ la Llacuna, 14. Andorra la Vella. Organitza Txema Díaz-Torrent de l’Universitat d’Andorra i Arnau Colominas del CCC. Presenta: l’himalaista Kathy O’Dowd i Anton Not (traductor al castellà d’Al vértigo). Llibreria associada: La Puça. En aquest link teniu el text de la presentació de Not a Andorra.




BARCELONA Dissabte 5 setembre  2013, 13.30h. La Setmana del Llibre Català. Presenta: Jordi Cornudella, editor i Jordi Merino, president Federació centres excursionistes de Catalunya (FECC).

No hi ha comentaris »

No comments yet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

18 + eleven =