Comentaris Cels Canviants

 

Jaume Pons Alorda

Núria Perpinyà sempre havia constatat una capacitat lingüística espectacular: era qüestió de temps que l’arravatament dels versos l’acabés d’estirar i el miracle s’ha esdevingut amb Cels canviants. Un primer volum excepcional, esglaiador com una catedral, bellíssim com una obra d’art, estremidor com una bona obra de teatre i portentós com una excelsa òpera wagneriana.

 

Pere Gomila

Parlar de Núria Perpinyà és fer-ho d’una escriptora total que escriu una obra de les més originals i exigents de la literatura catalana actual. Cels canviants és un tractat fascinant sobre l’amor d’exuberant expressió poètica. El llibre conté una estructura de caràcter narratiu sobre la història d’un amor. Així mateix, com es tracta d’un recitatiu a dues veus, tambe s’acostaria al teatre.

 

Manel Ollé

Núria Perpinyà trenca motlles i previsions. Lluny de l’emotivisme visceral, Cels canviants ens mou a través del cal·lidoscopi d’una forma dialògica i musical, una narrativa poètica, una superposició de capes de paper de ceba de referents literaris, culturals, filosòfics, geogràfics. La melodia lineal del poema se satura d’harmònics.

 

Andrea Pereira

Sembla que l’autora pinti núvols amb els mots, com si fossin variacions dels núvols de la fotografia que apareix al frontispici i ella fos una Monet literària. A banda de la llargària dels versos, l’ús de diferents metres, a més de generar un ritme en els poemes, també contribueix a la transformació d’aquesta imatge efímera de la natura, ja que tot plegat és el que li permet dibuixar aquests cels canviants.

 

PREMSA I REVISTES

PEREIRA, Andrea. “L’amor sota els cels canviants”. Caràcters. 99. Febrer 2024.

OLLÉ, Manel. “Manuals d’instruccions per a lectures a la intempèrie”. La lectora. 19-XII-2023.

MEGIAS, Antonio. “El llibre ‘Cels canviants”, de Núria Perpinyà, dona el salt a l’escenari”. La Manyana. 16-XI-2023.

PONS ALORDA, Jaume. “Cels canviants, amors canviants“. Ara Balears. 16-VI-2023.

 

MITJANS AUDIOVISUALS

GUITART, Anna. “Tot el temps del món”. Min. 2.58. Canal 33. 22-06-2023.

  

 

REPRESENTACIONS TEATRALS

BARCELONA. 29 de juny 2024. Terrats en Cultura. Poblenou. 20.30 pm.

LLEIDA. 15 de febrer 2024. Universitat de Lleida. 17h. Companyia Nurosfera.

LLEIDA. 15 de novembre 2023. Teatre de l’Escorxador. 18h i 19.30h. Companyia Nurosfera.

BARCELONA, 10 de maig 2023. Estrena de la representació teatral del llibre de poemes de Núria Perpinyà, Cels canviants, a càrrec de la companyia Nurosfera. Sala Beckett. 20.30h. Actors: Núria Casado i Pep Planas. Direcció i audiovisuals: Òscar Sánchez H. Música: Jordi Cano.

PRESENTACIONS

GOMILA, Pere. Presentació “Cels canviants”. Llibreria VdLLibres. Menorca, 9 novembre 2023.

PONS ALORDA. Jaume. Presentació i lectura dialogada de Cels canviants. Cal Llibreter. Sant Just Desverns. Dissabte 13 abril 2024. 12.30h

 

 

No hi ha comentaris »

No comments yet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

one × four =